in memoriam * Wil Koppes *

16 april 2023

HSV neemt afscheid van een echte clubman. Wil Koppes, HSV’er in hart en nieren, is afgelopen vrijdag 14 april op 72- jarige leeftijd overleden. Wil liep als klein jongetje rond bij HSV, om uiteindelijk vaste waarde te worden van het eerste elftal. Als sluitpost had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van het seizoen ’76-’77. HSV promoveerde naar de 2e klasse. De krant omschreef het destijds als volgt:
‘Het is wel even wennen na een verblijf van liefst 16 jaar in de derde afdeling. Zestien seizoenen waarin HSV blijk gaf over één van de meest talentrijke teams te beschikken. Maar de ploeg kwam altijd net iets te kort om zich in de kampioenskrans te hijsen. (…) Gisteren werd de ban gebroken, HSV-kampioen!’

Na zijn actieve keepersloopbaan heeft Wil jarenlang de keepers van HSV-getraind, altijd met dezelfde passie als waarmee hij ons doel verdedigde. Ook was hij, voor hem vanzelfsprekend, leider van de jeugdteams van zijn zoons. Van het latere eerste elftal waarin liefst drie mannen van de familie Koppes speelden, naast zijn zoon Dennis ook de neven Frank en Ron, was hij fanatiek supporter. Steevast was hij elke wedstrijd rond de middellijn te vinden. Wil, ontzettend bedankt wat je voor onze club hebt betekend.

We wensen zijn vrouw Marga, zoons Dennis en David, schoondochters en drie kleinkinderen heel veel sterkte toe.
Laten we Wil vooral herinneren als de stijlvolle doelman die hij was.


Hier is Wil in actie in het seizoen waarin hij kampioen werd 1976-1977.

 

# Condoleren is mogelijk, thuis aan de Geestakker 24, dinsdag 18 april van 18:00 tot 20:00 uur.