in memoriam * Frans Otto *

1 augustus 2023

Wij ontvingen het droevige bericht dat Frans Otto is overleden. Frans was járenlang een graag geziene vrijwilliger bij HSV.  Hij werd 73 jaar.

Frans woonde al geruime tijd in De Westerhout, omdat hij zorgafhankelijk was, maar waar hij toch nog steeds van het leven wist te genieten.
Zo hebben de mensen, die al langer bij HSV rondlopen, Frans ook gekend: als een levensgenieter pur sang.

“Hij hield echt van HSV”, aldus (bonus)zoon Mark, die samen met Frans enige tijd geleden nog in de kantine langskwam. Daar waren voor hem veel nieuwe gezichten, zoals dat gaat in een vereniging, die al meer dan 90 jaar bestaat. Maar velen zullen zich Frans nog goed herinneren. Hoe hij in het oude complex – samen met Jan Schoonewille – de kleedkamers schoonhield. Quasi mopperend met de bezem door de gangen liep. Of patat bakkend in de keuken: 1 patatje voor de klant en 1 voor hemzelf. Altijd vrijgevig en goedlachs. Geliefd bij de jeugd, waar hij ook menig kamp op Texel als begeleider is mee geweest. In zijn laatste dagen kwam dat nog tussen Frans en Mark ter sprake, tijdens het drinken van een Texelse Skuumkoppe. Want ook daarvan genoot hij zolang het kon….

En – vrijgevig en goedlachs als hij was – was hij ook geliefd bij veel (overige) seniorenteams.

Hij was al lang ‘weg’ bij de club, maar Frans hield nog steeds van HSV.

En HSV houdt nog steeds van Frans.

Klik voor uitvergroting

“Correspondentieadres: Het Zandstuk 30, 1851 RR Heiloo

De begrafenis vindt plaats op 4 augustus om 12:00 uur op de algemene begraafplaats Heiloo, Holleweg te Heiloo.
Wij zouden het fijn vinden als jullie allemaal één mooie bloem meennemen”