in memoriam * DICK HOMMES *

29 november 2022

Wij ontvingen het droevige bericht dat op 27 november 2022 Dick Hommes is overleden.
Al enige jaren tobde Dick met zijn gezondheid. Zo verloor hij zijn gezichtsvermogen en werd zijn wereld een stuk ‘kleiner’. Groot is het respect voor de wijze, waarmee hij dit aanging. Zittend in zijn serre ontving hij regelmatig bezoek en bleef hij grote belangstelling tonen voor de mensen die hij tegenover zich had zitten. Was hij open over zijn situatie en wat dat betekende, en tegelijkertijd bleef hij altijd zijn zegeningen benoemen. Waaronder de warme zorg van zijn vrouw Gerda en de kinderen. Zijn trots op de Bowlingbaan en de mooie geschiedenis daarvan. En zijn passie voor muziek en voetbal.

Dick heeft veel betekend voor ‘het voetbal’ binnen Heiloo. Menig keer was hij langs de lijn of op de tribune te zien bij zowel HSV als Foresters en ook het zaalvoetballen kon op zijn supporterschap rekenen. Het was bijzonder om te merken dat Dick behoorlijk stellig kon zijn in zijn mening over zaken en tegelijkertijd goed kon luisteren en kon nuanceren.

Persoonlijk heb ik Dick in gesprekken ook leren kennen als een ruimdenkend mens, die het ‘anders zijn’ van anderen kon omarmen en daarmee ook mensen plek gaf. Die ook eerlijk kon zijn over zijn twijfels en het aandurfde om van mening te veranderen, als hij dat ook daadwerkelijk vond.

De Bowlingbaan Heiloo is al heel lang sponsor van HSV. Voor onze jeugd deden Dick en Gerda ook regelmatig wat extra’s, zoals – onder meer – het elk jaar weer ter beschikking stellen van 2 banen, voor het team dat de meeste loten heeft verkocht bij de Grote Clubactie. Maar er zijn meer voorbeelden te noemen. Zij stelden zich daarbij altijd bescheiden op.

Dick is 87 jaar geworden. Hij zal door veel mensen in Heiloo worden gemist.
Wij gedenken hem met veel respect en zijn dankbaar voor zijn betrokkenheid en inzet voor de ontwikkeling van het voelbalwezen in Heiloo, binnen en buiten HSV.

Wij wensen Gerda, de kinderen en kleinkinderen, veel sterkte bij dit verlies en alles wat in deze fase voor hen goed en nodig is.

Namens leden, vrijwilligers en bestuur,

Ellen Popma
(voorzitter vv-HSV)

 

 

(klik voor grote weergave)