HSV verdient de overwinning door een betere 2e helft.

2 december 2019

In de 1ste helft tussen HSV en vv. Schoten uit Haarlem viel er weinig te genieten. Veel verkeerde passes vanuit de opbouw en als de bal bij de laatste linie van Schoten kwam werd die veelal met een lange haal geretourneerd. Er vielen 2 kansen te noteren voor HSV: in de 13e minuut werd Jelle Stam door een mooie dieptepass van Rick Houtenbos alleen voor de keeper gezet, maar Jelle kon het net niet vinden en hield hier slechts een corner aan over en in de 21ste minuut speelde Jelle Tim v.d. Flier op links aan. Hierna volgde een harde voorzet die door een S.speler tot corner werd verwerkt. Direct hierna volgde een uitval van Schoten waarbij Indy Klamer met een mooie safe een kopbal tot corner verwerkte. In de 44ste minuut werd de nr. 11 van S. alleen voor Indy gezet, maar hier wist de spits zich geen raad.

Na de thee kwamen Lars de Vre en Luc Wagenaar in de ploeg voor resp. Ted Groot, wiens passing de 1ste helft erg ongelukkig was, en voor Douwe Roedema. In de 53ste minuut mocht Ruben Bugter ingooien op Tim van Hekken. Deze combineerde met Rick en weer terug waarna een hoge voorzet volgde. De keeper kon de bal nog net doorstompen waarna Jelle de bal voorzette en Rick met de buitenkant van de schoen kon intikken: 1 – 0. In de 60ste minuut volgde na een goede actie van Jelle een voorzet op Rick; deze legde terug op Ruben die de bal vanaf de rand 16 via de handen van de keeper tot corner werd verwerkt en 4 minuten later werd een combinatie tussen Jelle en Luc ook via de keeper tot corner verwerkt.
In de 71ste minuut kwam een aanval van Schoten over rechts, waarbij de verdediging van HSV te laat ingreep en de spits van de Haarlemmers, Lennart Stuurs de gelijkmaker produceerde: 1 – 1. Terwijl de spelers van Schoten nog liepen te juichen in de middencirkel zette HSV direct de aanval op waarna Tim van H. de bal over de verdediging bij Rick wist te krijgen en die scoorde de 2 – 1. Dit leek de nekslag voor Schoten, maar na een paar speldeprikken nam HSV de bal en daarmee de aanval weer over. In de 81ste minuut werd Tim van H. door 2 man gevloerd zonder dat hij aan de bal was. De bal werd even buiten de 16 m. lijn neergelegd, recht voor de goal. Tobias posteerde zich achter de bal en ramde het leer naast de muur in het net, terwijl de keeper alleen maar een been probeerde uit te steken: 3 – 1. Een minuut later volgde een dieptepass van Rick op de ingevallen Stefan Vogel. Diens voorzet werd teruggelegd op Rick en die drukte voor zijn 3e goal af: 4 – 1.

Ook het 2e won zijn uitwedstrijd tegen RKEDO en bleef daarmee koploper. Volgende week speelt het 2e om 11.30 uur thuis tegen Grasshoppers en het 1ste team ontvangt Sc.Spirit.