HSV JO17-3 verrast alles en iedereen

17 januari 2018

De tweede helft van het seizoen staat op het punt van beginnen, maar toch nog even terugblikken naar de bijzondere presetaties van HSV JO17-3
Zij zijn namelijk bovenaan geeindigd in 2017 en dus de trotse herfstkampioen!

En dat zag er in het begin helemaal niet naar uit.
Het team kwam moeizaam uit de startblokken. Ondanks alle passie en beleving van leiders Johan de Mare en Bert Schelhaas.
Het team had echter maar 12 man en als er dan soms ook nog wat blessures zijn…

Dan op een dag een belletje van Yvon Pronk naar hoofdleider Danny Snijder.
Er hadden zich 2 jongens uit Eritrea gemeld die graag bij HSV wilden spelen.
Misschien is er ergens nog een plekje?

Johan de Mare gebeld met het nieuws dat we 2 talenten hebben die het team kunnen versterken. Johan was wat sceptisch maar ze zijn natuurlijk van harte welkom en we kijken het wel aan.
Yvon had alle papieren en aanmeldingen snel geregeld en 2 weken laten waren ze er. Met voetbalschoenen maar zonder HSV sokken en scheenbeschermers. De vrouw van Bert Schelhaas handelde direct. Gelijk naar Johan Janssen en de 2de helft konden ze invallen.
Het team stond inmiddels 0-3 achter en er was weinig kans om dat om te draaien totdat…

… de nieuwe aanwinsten het veld in kwamen en beiden in de spits werden gezet. 4-4-2 werkte goed en na 40 minuten stond het 6-3 voor HSV!
De mannen werden als helden onthaald. High fives werden uitgewisseld. Prachtig om te zien dat voetbal dus echt verbroederd. Dat je zonder elkaars taal te spreken elkaar sportief gezien wel heel goed begrijpt.

Een perfect voorbeeld ook hoe HSV zijn deuren altijd opent voor iedereen die met plezier wil voetballen.
Nieuws dat moest worden gedeeld en net zoveel telt als de wapenfeiten van de selectieteams die meestal (hoe terecht ook) op de site worden gedeeld.

Jongens, leiders, veel succes in 2018!