HSV JO/11 wint beker

15 januari 2017

HSV JO/11 wint beker in het Old Alkmaar Boardingtoernooi!!!

Zaterdag 14 januari was het jaarlijkse Old Alkmaar Boarding toernooi in Akersloot. Voor degenen die dat nog niet kennen: het is een 5 tegen 5 zaalvoetbaltoernooi waarbij de omrastering met reclameborden is afgezet. In en uit bestaat daar dan bijna niet. Het is wel duidelijk geworden dat ons kroost nu de leeftijd heeft om ook die grenzen op te zoeken J.

Dat belooft wat. Gelukkig heeft deze leeftijd ook veel voordelen. De starttijd past zich steeds meer aan het slaappatroon van de ouders aan. 11:15 vertrekken bij HSV J.

Op naar Akersloot dus. We waren ingedeeld in een sterke poule. JO10/11 met daarin Meervogels, ADO’20 en AFC’34. En dat merkten we gelijk. De eerste wedstrijd tegen Meervogels meteen 1-0 achter. Het spel ging snel, we moesten even wennen aan de spelregels, uittrappen mag niet en ook tackels zijn niet toegestaan. Kortom FIFA17 vergeten, omschakelen en met de nieuwe regels aan de slag. En dat lukte. De mannen knokten terug. Uiteindelijk werd het een welverdiende 1-2 winst voor HSV. Op naar de tweede wedstrijd. Die begon een kleine twee uur later, tussendoor mochten we nog genieten van HSV JO/09 J. Wat een talenten bij HSV!

Terug naar ons toernooi. In die tweede wedstrijd tegen ADO’20 kwamen we pas echt op dreef. De doelpunten vlogen erin. Goed teamwerk, veel inzet en goed getimede wissels. Dik verdiende overwinning dus. 6 punten in de pocket en een plek bij de eerste twee in de poule was zo goed als zeker. De laatste poulewedstrijd speelden we tegen AFC’34. Dat werd een droomstart! Van de tegenstanders wel te verstaan. We stonden binnen 4 minuten met 0-3 achter! Achteraf wel verklaarbaar want de speler van het toernooi speelde met hun mee. Maar we lieten ons niet op ons kop zitten. Even een tandje erbij en toen die speler van het toernooi gewisseld was (publiekswissel??) gingen wij vol gas vooruit. 1-3, 2-3, 3-3. En ja hoor. We stonden weer gelijk. Dat snapte AFC’34. Dat kon natuurlijk niet! De publiekswissel was echt te vroeg geweest. Die werd teruggedraaid. Bam, we stonden 3-4 achter. Daar waren wij het weer niet mee eens. Met 110% inzet en vol energie werd de gelijkmaker van onze kant gescoord. Hidde werd twee keer hard gevloerd maar voetbalde krachtig door. Onder het genot van 100 decibel aan einde wedstrijdmuziek kwam er in de laatste 5 seconden nog een mooi 1-2 tje tussen Finn en Ties (uittrap na stuit mocht gelukkig wel :-)) en hadden we bijna de overwinning te pakken. Helaas, 4-4. Volgens velen echt een finale wedstrijd! Uitzinnig publiek en waanzinnig mooi spel! Een dik verdiende 1ste plek in de poule dus! Net als Foresters in Poule B. We mochten de kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule en droomden al stiekem van een finale tegen Foresters.

Eerst maar even snel de quiz doen. Was het nou toch Johnnie Rep die voor Ajax (in 1973!!!) de eerste goal scoorde in de finale van de Europacup 1??? En hoe heet de trainer van Volendam ook alweer? Een quiz voor liefhebbers dus :-). En die hadden we gelukkig meegenomen. Teun en Kas strijden op het toneel namens HSV voor de prijzen. Ook daar ging het gelijk op en draaide het om de laatste vraag. Er waren nog drie teams in de race om te winnen. Wie o wie durfde te drukken. En ja hoor, de vraag was nog niet gesteld en er werd al gedrukt. Het publiek had geen idee wat de vraag was maar Castricum had goed gegokt, en gewonnen. Wij waren derde geworden van de acht! Knap hoor!

Weer terug naar het toernooi. Makkie toch, kruisfinale tegen de nummer 2? Of toch niet… Castricum had slim gespeeld en hun krachten een beetje gespaard tot het moment dat het er echt toe deed. Of was die kleedkamer toch toneel van een ander voorbereiding. Ze hadden heel veel energie en stonden in no-time 3-0 voor. Helaas, we hadden verloren! Net als Foresters overigens. Dus die Heiloose derby ging toch plaatsvinden. En nu om de 3e en 4e plek. En dat werd een wedstrijd! Genieten! Startsignaal, vol in de aanval, Hidde, Ties, Teun, Kas, Hugo, Johan en Finn. Full focus tegen hun vriendjes van de andere kant van het dorp. En ja hoor. De inzet werd beloond. 1-0 voor! HSV had de derde plek in het vizier. Of toch niet… Foresters geeft nooit op en maakte in het tweede deel van de wedstrijd de gelijkmaker. De spanning was om te snijden. Aanvallen, verdedigen. De mannen hadden het zwaar. Nog een laatste aanval én …. Helaas. Gelijkspel. Maar dat kan niet in een “troostfinale”.

Dus penalty’s! Eerste voor HSV, Johan! Bam, gescoord! Foresters legde aan en maakte knap gelijk. Altijd lastig om onze keeper te passeren. Daarna mocht Kas. Meedogenloze treffer! Uitzinnig publiek en de hartslag (via de audio installatie van de organisatie) ging door merg en been. Foresters legde aan voor de tweede penalty. Finn kijkt hem in de ogen en voert de mentale druk nog wat op. Hij neemt een aanloop en, Finn redt!! 1-2 in het voordeel van HSV. Nog maar 1 treffer nodig. Het publiek stond op de banken! Hugo had de eer. Het jongste hart van het team kon wel wat hebben dacht de coach waarschijnlijk. Wat een hartslagdreun uit die audio installatie. De spanning was om te snijden. De scheidsrechter legt de bal neer, stapt terug, fluit en…. Bam, vol in de kruising! HSV is derde geworden!!!

Het team was door het dolle. Wat gaaf! Sportieve felicitaties van de kant van Foresters waarna de prijsuitreiking kon beginnen. Een prachtige ceremonie, nog een kort interview met Teun en voilà, de enorme beker kon mee naar Heiloo. Wat een superorganisatie bij Akersloot zeg. Echt klasse! Wij kijken terug op een prachtige dag!!!

Met vriendelijke groet, namens de talenten van JO/11.

 

Sjoerd