HSV Jeugd WK

22 november 2022

Wat als je moet trainen tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal? Daar hoefde Dick niet lang over na te denken. Bij HSV kijken met z’n allen! Natuurlijk willen Peter en Colm dan de kantine regelen met hun team. En natuurlijk regelen Bas, Benno en Sander met al die (bege)leiders dan een Jeugd WK toernooitje vooraf!

En zo veranderde het HSV terrein op maandagmiddag 21 november voor een paar uur in het Midden-Oosten. De JO8 t/m MO13 traden in verschillende mix teams aan, om een vijftal wedstrijdjes van 12 minuten tegen elkaar te spelen. De weergoden waren ons goed gezind want na alle regen van de afgelopen dagen konden we deze middag, fris maar droog, het programma afwerken.

Om 15:30 uur trapten we af op de verschillende veldjes en er werd heerlijk fanatiek gevoetbald met de ouders langs de lijn. Onder begeleiding van een rechtvaardig arbitrageteam werd een strak georganiseerd toernooischema gevolgd, waarna we om 17:00 uur konden aanschuiven in de kantine. Voorzien van een patatje en limonade keken we vervolgens met 135 kinderen en de nodige familieleden, de eerste ‘echte’ wedstrijd van het Nederlands elftal. Het feest werd helemaal compleet afgesloten met de 2-0 overwinning van de Oranje Leeuwen op Senegal.

Een mooie clubmiddag zo met z’n allen!

Met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

En de eindstand van “onze” WK:

Poule A (JO8-9) Poule B (JO10-11) Poule C (JO12-13/MO13) 
1 Engeland Saoedi-Arabië Tunesië
2 Japan Mexico Spanje
3 Senegal Polen Australië
4 Nederland Wales Denemarken
5 Qatar Verenigde Staten Frankrijk
6 Equador Argentinië Duitsland