HSV – de Foresters eindigt in 0 – 0.

5 november 2018

Onder prachtige weersomstandigheden op deze 4e novemberdag werd onder het toeziend oog van een 1000 koppig publiek de Heilooër derby, gesponsord door Bakkerij Hoetjes, tussen HSV en de Foresters gespeeld.

De beginstand werd tevens de eindstand, waarbij de wit/roden toch de meeste aanspraak mochten maken op de overwinning. De wedstrijd was niet hoogstaand, veel verkeerde eindpasses, kleine overtredingen die niet bestraft werden, maar wel nadelig werkten in het verloop van het spel.

Reeds binnen 3 minuten moest Tobias Apeldoorn naar de kant nadat hij na een hoge opsprong verkeerd landde en door zijn enkel ging. Nick Sombroek was zijn vervanger en die kon eindelijk na ruim een jaar geblesseerd geweest te zijn, weer bijna een hele wedstrijd spelen. In de 14e minuut werd een voorzet door Joris Zwart over geschoten. 10 Minuten later kwam een pas van Nick bij Mats de Zeeuw die, met links, net over schoot. Vlak hierna werd een korte corner door Mats, nu met rechts, net naast geschoten. In de 28ste minuut belandde een goeie dieptepass van Mats bij Stefan Vogel. Diens voorzet werd door Arend Swart via een de Foresters lichaam tot corner gekopt. Enkele minuten later werd een dieptepass gegeven op Hidde Postma van de Foresters, maar hij liep teveel door en kwam te schuin voor het doel om gevaarlijk te worden. In de 37ste minuut gaf Lars de Vre een mooie stiftbal, maar Dillan Meijer kon er net niet bij met zijn hoofd en in de 45ste minuut werd een dieptepass van Arend goed onderschept door Tim van Hekken, maar alleen voor de keeper gekomen kon hij het net niet vinden.

De 2e helft werd kwalitatief minder, met toch wel meer balbezit voor de Foresters, maar door goeie reddingen van Indy Klamer en omdat zij in buitenspelpositie dachten te scoren, bleef de eindstand  van 0 – 0 op het scorebord staan. Het laatste offensief van de wit/roden leverde nog 4 corners op rij op en uit de laatste tegenaanval kwam invaller Rick Houtenbos net te kort om de bal in te tikken.

Hans Ursem.

Komende week zal HSV in de uitwedstrijd tegen SVW ’27 de draad weer moeten oppakken en de punten mee naar Heiloo nemen.
De Foresters krijgt Den Helder op bezoek en moet laten zien dat ze de stijgende lijn te pakken hebben.

HSV 2 deed goede zaken door Grasshoppers 2 op het HSV complex te verslaan met 3-2.
HSV vr 1 ging nipt ten onder tegen VVW vr 1 en verloor met 4-3.
Voor bijzonderheden kijkt u natuurlijk onder aan op de teampagina’s van de teams.. HSV 1   HSV 2  HSV  vr 1

Rest mij nog te zeggen dat het ontzettend gezellig was in De Basis!
#Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet op deze mooie Heilooër, HSV voetbaldag met onder andere de extra koffiebar en natuurlijk de hamburgerkraam!