HSV 15-1 overklast KFC 15-2

25 september 2017

De competitie is begonnen. Dit jaar gelijk met het late begin van de nazomer. Zonder Bor en Piet, maar met oude bekenden, Gijs en Jip, in de gelederen betraden de gretige boys van HSV 15-1 op een voor hen ongebruikelijk tijdstip het zonovergoten veld. Na weliswaar ongeslagen uit het bekertoernooi gekegeld te zijn, was iedereen zeer benieuwd hoe de kampioenen van vorig jaar er voor stonden in deze nieuwe op het oog zware competitie. Vermoeid wellicht nog van de lange reis vorige week naar het verre Amsterdam, de tussentijdse fysio-inspanningen en de altijd weer tegenvallende schoolverplichtingen, was het de vraag of de jongens helemaal klaar waren voor een herhaling van het huzarenstukje van vorig jaar: kampioen worden!

Het duurde welgeteld 5 minuten tot dat Mats de draad van vorig jaar weer oppakte. Met een oogstrelend boogballetje verschalkte hij de uitgelopen keeper van KFC: 1-0. In één keer waren de twijfels weg of er ook dit jaar voor het kampioenschap gestreden zal gaan worden. Niet in het minst omdat er bij vlagen oogstrelend voetbal op de kunstgrasmat werd gelegd. Goed aansluitende linies, prachtige combinerend, solide verdedigend gaf HSV 15-1 een glimmend visitekaartje af. Dit resulteerde na ruim een kwartier al in een 3-0 voorsprong (respectievelijk Lucas en weer Mats). Nadat Niels te kennen gaf, gewisseld te willen worden, leek er even gas teruggenomen te worden, maar toen Kreeg Akar het op zijn heupen en maakte, op de bij hem bekende passievolle gedrevenheid, 2 “vinnige” doelpunten en daarmee leek de ruststand op 5-0 te komen. Een moment van een beetje verslapping, leidde echter vlak voor rust zowaar tot een tegendoelpunt. Uw verslaggever langs de lijn hoorde de coach van KFC blij en bijna trots verzuchten “ daar had ik van tevoren voor getekend, een keertje scoren tegen dit team”. Blijkbaar is de vorig jaar opgebouwde roem van het HSV-team helemaal doorgedrongen tot het verre koog aan de Zaan  en hebben ze daar blijkbaar de verslaglegging van de verrichtingen van HSV 14-1 vorig jaar ook gevolgd.

In de rust werd er door de trouwe fans en volgers onder het genot van de vakkundig bereide koffie en thee wat bijgepraat en bijgebruind en optimistisch naar de toekomst gekeken.

Onder aanvoering van de wat winters geklede scheidsrechter betraden de teams tegen half 3 het veld weer, een blik werpend op het voor HSV prettig ogende scorebord. Dankzij onder andere de slim opkomende backs was het al na 6 minuten raak: 6-1 door Lucas, die 10 minuten later zijn eerste hattrick in de boeken kon laten schrijven. Tussen die twee Lucas-doelpunten, werd de tevredenheid van de KFC-coach tot ongekende hoogte gebracht met zowaar een tweede tegendoelpunt. Met de 7- 2 tussenstand werd weer even gas teruggenomen door HSV, werd er door Mats 2 keer feilloos op lat en paal  geschoten om uiteindelijk weer vlak voor tijd naar 8-2 uit te lopen door een bekeken doelpunt van invaller Gijs. De eerste klinkende overwinning was een feit.

De vraag blijft nu natuurlijk wel: is HSV 15-1 dit jaar weer zo sterk of was de eerste tegenstander KFC 15-2 een van de zwakkere broeders in deze competitie. We zullen het gauw genoeg ondervinden, maar vooralsnog werd er volop genoten van deze warme, klinkende overwinning. Nadat de op het veld de doelpuntenmakers van deze wedstrijd vereeuwigd werden, spoedde iedereen zich in vrolijke stemming richting strand en barbecue-tuin-feesten.

Volgende week gaan we zien of dit een incident is geweest of dat HSV inderdaad weer mee gaat doen voor de prijzen dit jaar. …..Eigenlijk weten we dat best wel…

Hans.

(alle foto’s..klik hier)