HSV 15-1 onderzocht door Fysio Heiloo

20 september 2017

Sporten en blessures lijken soms onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms niet te voorkomen, maar in een aantal gevallen had het anders kunnen lopen als lichamelijke zaken vooraf bekend waren geweest.
Reden voor HSV om samen met Fysio Heiloo een compleet team te onderzoeken op een aantal lichamelijke kenmerken.
Voor de voetballers van HSV 15-1 kwam op 20/9 de reguliere woensdagtraining te vervallen en werd er een bezoek gebracht aan Fysio Heiloo.
In de oefenzaal werd door Bas van Poppel uitgelegd wat de bedoeling was. In een roulatieschema zou iedereen op 3 onderdelen worden onderzocht.
Door Bas zou de kracht en sprongtest worden afgenomen. Door Bart Moleman werd er vervolgens lichamelijk onderzoek aan bekken/rug, heupen en knieën uitgevoerd.
Tenslotte stond er voor iedereen ook nog een onderzoek naar de enkels/voeten en looppatroon/ afwikkeling voeten op het programma.
Dit werd uitgevoerd door Susan Verdegaal en haar collega.
Hierbij werd tevens gekeken naar de geschiktheid van de voetbalschoen.
Voor de degenen die in het schema even niet aan de beurt kwamen, stond Fons van Haastrecht klaar om de jongens op het pleintje nog een korte training te geven.
Na deze avond is er van iedere speler een redelijk compleet beeld en zal worden gekeken of trainingen aangepast moeten worden of dat het verstandig is om preventieve maatregelen te nemen. Het ligt in de bedoeling om dit onderzoek aan het einde van het seizoen nog eens te herhalen.

Namens alle spelers van HSV 15-1 willen we iedereen van Fysio Heiloo hartelijk bedanken voor de belangeloze medewerking aan dit nuttige onderzoek!

zie HIER alle foto’s van de check up 🙂