HSV 1 wint verdiend van Spartanen

20 mei 2019

Waarschijnlijk dankzij het drukkende weer, een kunstgrasveld dat aan vernieuwing toe was en omdat er eigenlijk niets meer dan de eer van een overwinning te verdienen was, werd het in de 1ste helft een gezapige pot voetbal.
Na elkaar afgetast te hebben met veel verkeerde passes nam HSV na een kwartier de regie in handen. Na een overtreding op Rick Houtenbos in de 27ste minuut, werd de daaruit voortvloeiende vrije trap door Dennis Houtenbos hard in de muur geschoten.
In de 33ste minuut onderneemt Tobias Apeldoorn een solo, passeert 4 man, maar houdt hier slechts een corner aan over. Een doelpunt hing wel in de lucht voor HSV. Een vrije trap in de 38ste minuut werd vanaf de zijkant, zo’n 40 m. van de goal, door Dennis hoog voorgezet, Tim van Hekken kopte laag in, maar de keeper verwerkte de bal tot corner. Hieruit ontstond een scrimmage, waarna de bal bij Rick belandde op zo’n 30 m. van de goal. Hij haalde uit, maar wederom was de keeper van Spartanen baas over de situatie; het werd weer een corner. In de 43ste minuut werd de HSV achterhoede uitgespeeld, inclusief keeper Indy Klamer. Er stonden nog 2 spelers van HSV binnen de 5 m. De nr. 11 van de S. kapte de bal en schoot hard in, maar de op de doellijn staande Lars de Vré reageerde alert door de bal met zijn hoofd te raken, waardoor de bal via de lat het veld weer inspatte.

De 2e helft was toch meer voor HSV. Rick ontfutselde in de 48ste minuut de bal van de li.verdediger, kon alleen op de keeper afgaan, maar hield hier slechts een corner aan over. Rond de 60ste minuut viel de ass.scheidsrechter van Spartanen op door 2 situaties in onze ogen verkeerd te beoordelen. Vlaggen voor buitenspel, echt niet!! En hij gaf een achterbal waar een corner gegeven moest worden. Ondertussen waren Roel Bakker en Mats de Zeeuw in het team gekomen. In de 76ste minuut werd na een mooie combinatie tussen Mats en Stefan Vogel de bal hard en laag voorgetrokken. Tim stapte over de bal heen en Jelle Stam mocht hierdoor scoren: 0 – 1. In de 84ste minuut werd na goed doorzetten van Lars de bal voor de goal gebracht, maar helaas kwam hieruit geen goed vervolg. De laatste kansen waren ook voor HSV. Tim werd door de keeper geblokkeerd op de rand van de 16, wat een gele kaart betekende; de vrije trap van Mats kwam in handen van de keeper. Ten slotte kwam een goeie dieptepass van Roel bij Mats. Deze hield het overzicht en het hoofd koel en hij scoorde heel beheerst de 0 – 2.

Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen KFC.
Het 2e team speelt om 11.30 uur ook thuis tegen Spirit.