HSV 1 wint van medekoploper Vitesse’22.

26 september 2016

Zondag 25 september stond de vroege topper in de 3 e klasse B op het programma. In de 1 ste helft waren de Castricummers de bovenliggende partij en HSV kreeg weinig ruimte en tijd om op te bouwen, waardoor de lange bal veelvuldig gehanteerd moest worden. Hierdoor kwamen wel enkele kleine kansen, maar onze spitsen Tom en Max wisten hieruit geen voordeel te halen. Gelukkig was de achterhoede van HSV heel attent en hoefde Indy de gang naar het net niet te maken.

In de 2 e helft kwam Vitesse binnen 2 minuten 2x alleen voor Indy te staan, maar met gevaar voor eigen leven wierp hij zich in de banen van de schoten en bleef hij als winnaar overeind. Bij de 2 e poging kreeg hij de bal van 2 meter hard in de onderbuik, waardoor hij moest worden opgelapt. HSV werd naarmate de 2 e helft vorderde, toch wat sterker en kreeg daardoor ook enkele kansen. In de 64 ste min. was er weer een aanval over links, waarbij Cas Kaandorp de bal voor zijn rechter voet kreeg, een paar keer dreigde hij met schieten, tot hij in de goede positie stond en vanaf ong. 30 m. en schuin links voor het doel de trekker overhaalde, waarna de bal in een mooie boog over de keeper in de uiterste hoge hoek viel: 0 – 1!!

De spanning liep hoog op omdat Vitesse nog meer aanviel, maar in mijn ogen niet met die overtuiging om het gevaarlijk te laten worden. Tevens kreeg de HSV-achterhoede steeds meer vertrouwen dat het weer zou lukken. Toen de prima leidende scheidsrechter Reingoud na 1 min. blessuretijd affloot was de vreugde in het Heilooer kamp heel groot.

Zondag a.s. naar Volendam en dan volgt op 9 oktober de derby tegen Limmen.