HSV 1 – West Frisia 1 : 1-1

4 november 2019

HSV verdient zeker een punt op basis van de 2 e helft.
Er was een groot verschil tussen de 1 ste en 2 e helft van de wedstrijd tegen West Frisia uit Enkhuizen.
De 1 ste helft kenmerkte zich door veel breedtepasses en terugspeelballen “met de bal van CASA DESIGN . Zelfs als de bal al halverwege de helft van de tegenpartij was, wist men het nog te presteren om de bal weer bij de eigen keeper, Indy Klamer te krijgen. HSV blonk niet uit van zelfvertrouwen en dat was te merken aan het aantal uitgespeelde kansen. Het eerste kwartier was weinig opwindend, maar in de 17 e minuut werd een dieptepass door Luc Wagenaar veroverd doordat hij de laatste man goed op zijn hielen zat. Deze gleed wat uit en Luc kon alleen op de West Frisia-doelman afgaan, maar hij schoot helaas tegen het lichaam van de goed uitgekomen keeper op en 2 minuten later volgde een goeie pass van Rick Houtenbos op Luc. De laatste probeerde met een geplaatst schot de keeper te passeren, maar deze pareerde het schot met een snoekduik. In de 31 ste minuut werd een goede voorzet door de nr. 7 van West Frisia, Edwin Jansen, onder controle gebracht. Hij draaide van zijn tegenstander weg en schoot de bal in de verre hoek: 0 – 1. In de 38 ste minuut werd te lang dralen door de Enkhuizer keeper bijna afgestraft. Luc kon de bal half blokkeren, waardoor deze terecht kwam bij Arend Swart, die de bal over de keeper probeerde te lobben, maar helaas : geen resultaat. Ook een onderschepping in de 38 ste minuut door zwak uitverdedigen van West Frisia. werd door Rick vanaf 16 m. ingeschoten, maar de keeper redde wederom. Een verre uittrap van Indy kwam bij Tim v.d. Flier terecht die goed doorzette op de linkerkant, maar zijn voorzet werd nog net door de laatste man geraakt, waardoor de keeper van West Frisia kon ingrijpen.

De 2 e helft bracht meer vuur in het spel bij de HSV-ers. Er werd ook meer naar voren gespeeld en dat resulteerde toch in meer mogelijkheden. In de 52 ste minuut werd een van de keeper wegdraaiende voorzet van Ruben Bugter door Rick bij de 2 e paal ingetikt: 1 – 1. # Minuten later werd een corner van West Frisia door Indy over de lat getikt. Een goede mogelijkheid voor Ruben kwam in de 63 ste minuut, toen Ruben vanaf de rand 16 kon schieten, maar hij drukte helaas te slap af met zijn linker. HSV werd wel sterker en in de 83 ste minuut werd de bal na enige 1 2tjes door Ruben knap onder controle gebracht, maar helaas belandde de bal tegen de lat. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Breedijk uit Renswoude af. Volgende week uit naar ZAP.

Het 2 e team won verdiend van koploper HSV Sport uit Hoorn met 5 – 1, waardoor zij nu zelf de leiding hebben in de 2 e klasse.

Hans Ursem.

Voorafgaand aan de wedstrijd van HSV 1 werd een groepsfoto gemaakt van de HSV selectie;