HSV 1 – vv Assendelft 1: 3-1

23 september 2018

HSV 1 begint positief aan de nieuwe competitie.

De tegenstander van vandaag – in een wedstrijd gesponsord door Brasserie Veldt – was Assendelft, die vorig seizoen nog 1ste klasse speelde. Al in de 2e minuut werd een pass van Tobias Apeldoorn door Dillen Meijer onderschept. Hij draaide zich op de rand van de 16 m. om en schoof de bal onder de keeper van Assendelft door: 1 – 0.
Naarmate de wedstrijd vorderde namen de zwart/witten het heft meer in handen, maar Indy Klamer had een goeie redding op een laag schot van een Assendelft speler. In de 16e minuut gaf de no.8 Jimmie Glas een voorzet, maar tot ieders en ook tot zijn verbazing viel de bal in de verste hoek over Indy in de touwen: 1 – 1.
HSV bleef alleen gevaarlijk via een paar uitvallen, die wel op ongeoorloofde manieren werden onderbroken, echter zonder afstraffing.

De 2e helft tapte HSV uit een ander vaatje en nam langzamerhand het initiatief over. Lars de Vré kwam alleen op de keeper af, maar deze redde met de voet. In de 76ste minuut stond Mats de Zeeuw, die Tom Hafkamp had vervangen, op de juiste plaats om de 2 – 1 in te tikken.

Hierna bleef HSV aandringen en het wachten was op de genadeklap.
Deze kwam pas in de 92ste minuut, toen een corner van Lars door Dillen Meijer, die helemaal vrij stond bij de 2e paal, goed werd ingekopt: 3 – 1.

Volgende week gaat HSV 1 op bezoek bij Schoten in Haarlem.

Het 2e pakte ook 3 punten in de 1ste competitiewedstrijd tegen RKEDO: 4 – 0. Zij spelen volgende week om 11.00 uur bij Meervogels ’31 uit Akersloot.