HSV 1 verrast Vriend en VIOS/W…..

17 december 2019

Over de eerste 27 minuten van dit duel in Warmenhuizen kan ik weinig vertellen. Marian en ik kwamen “te laat” omdat wij eerst de fantastische handbalwedstrijd om het Wereldkampioenschap moesten zien. Een wedstrijd die zo glorieus eindigde….: Nederland Wereldkampioen!!

Van horen zeggen in de rust in de bestuurskamer: de eerste 10 minuten waren voor VIOS, daarna was het waardeloos….. Dus niet voor HSV. De rood/gelen vochten voor iedere meter op een prachtige nieuwe grasmat. Zij waren ervan doordrongen dat de punten hard nodig zijn om van die onderste plaatsen weg te komen. HSV had dus nog geen kansen weggegeven, maar ze gingen zelf steeds beter spelen. In de 36ste minuut gaf Arend Swart de bal mee aan Tim v.d. Flier die lekker kon doorgaan op links. Hij zette de bal laag voor en Jelle Stam was er als de kippen bij om de bal bij de 1ste paal in te tikken: 0 – 1. In de 42ste minuut onderschepte Jelle de bal en gaf direct een voorzet aan Rick, die echter net wat snelheid te kort kwam en aan deze actie slechts een corner overhield. De bal werd door Tim op het hoofd van Jelle geplaatst die niet goed inkopte, maar meters naast.

De 2e helft had HSV wel windvoordeel, maar daardoor ging de bal nog wel eens te snel over de achterlijn van de rood/zwarten, maar in de 60ste minuut werd een voorzet van Lars de Vre door Rick onder controle gebracht en ingeschoten, maar de keeper redde met zijn voet, waarna de bal via Jelle bij Stefan Vogel terecht kwam die van 25 m. hard en laag inschoot. De bal vloog via een been van een verdediger tegen de touwen: 0 – 2. In de 66ste minuut liep Rick door op een lange bal, waardoor de keeper van V. moeite had om de bal weg te krijgen. De bal werd opgevangen door Roel Bakker, die echter naast schoot. 10 minuten later verdedigde VIOS de bal uit in het gezicht van Ruben Bugter, waarna de bal bij Rick kwam, maar hij kon hiervan niet profiteren. In de 89ste minuut was er een combinatie tussen de ingevallen Nick Sombroek en Ruben die de bal op de eveneens ingevallen Luc Wagenaar speelde. Luc gaf een lage voorzet waar Rick handig over heen stapte, zodat Ruben de bal kon binnen schieten met een uiterste krachtsinspanning: 0 – 3. Ook de ingevallen Douwe Roedema schoot hierna nog een keer richting doel, maar zijn schot ging over. In de 92ste minuut kon de goed verdedigende Ted Groot alleen nog via een sliding de bal bereiken. Helaas ging ook zijn tegenstander onderuit en de penalty werd door T.Ooijevaar via het lichaam van Indy Klamer verzilverd.

Eindstand: 1 – 3.

Voorlopig even geen voetbal. HSV 1 speelt de eerste wedstrijd in 2020 op 26 januari thuis tegen KFC.

Voor alle HSV leden, sponsors en supporters een mooi einde van dit jaar en fijne feestdagen.