HSV 1 verdient 3 punten in Middenbeemster.

17 oktober 2016

Een sterk voetballend HSV heeft verdiend de 3 punten meegenomen. De 1ste helft hadden de rood/gelen een groot veldoverwicht, maar er was een grote witte muur opgetrokken rond het 16 m. gebied van Beemster, waar bijna geen doorkomen aan was. Arend Swart was er nog het dichtst bij toen hij de bal van Nick Sombroek kreeg, maar hij schoot jammerlijk net voorlangs. Vlak daarna was er een handsbal in de 16 van Beemster, maar de scheidsrechter liet door spelen. In de 36e min. kreeg Beemster een vrije trap op zo’n 25 m. van het doel van HSV. De bal werd hoog voor gezet waarna de spits, Pieters, koppend wist te scoren: 1 – 0. Binnen 2 minuten was de stand alweer gelijk. Hieraan ging een goede opbouw van Dennis Houtenbos vooraf die de vrijstaande Tim van Hekken wist te bereiken. Tim zette de bal goed voor waarna Ruben Bugter de gelijkmaker scoorde.
De 2e helft ging HSV door met het spel van het 1ste gedeelte en al binnen 3 minuten had dat succes. Na goed doorzetten van Steef Kaandorp wist hij de bal voor te zetten, er volgde een overstapje van Tim en weer stond Ruben op de goede plek om de 1 – 2 te scoren. In de 53ste minuut werd een goed teruggelegde bal door Cas Kaandorp over geschoten. Tom Hafkamp kwam Tim vervangen. In de 72ste minuut speelde Cas de bal goed door naar Steef en daarna werd de bal tot 3 x aan toe ingeschoten, maar de keeper bracht redding ten koste van een corner. Hierna werd Arend vervangen door Max Jongerius. In de 84ste minuut deelde HSV de genadeklap uit. Een vrije trap door Max genomen werd goed ingekopt door Bryan de Lange waarmee de 1 – 3 eindstand op het scorebord kwam.

a.s. Zaterdag speelt HSV voor de beker tegen Hellas Sport uit  en 30 oktober weer thuis tegen DTS.