HSV 1 – Spirit ’30 1 * 1-2 (nu met tekst verslag)

8 december 2019

HSV 1 kreeg in de extra tijd de kous op de kop.

Al binnen 1 minuut stond HSV op een 1 – 0 voorsprong door Jelle Stam, die een corner van Tim v.d. Flier bij de 1ste paal intikte. De daarop volgende 10 minuten zagen we een aanvallend, goed voetballend team de tegenstander Spirit ’30 hun wil opleggen. In de 6e minuut werd een voorzet van Stefan Vogel door de verdediging van S. gemist en kwam de bal bij Jelle terecht die echter de keeper op zijn weg vond, waardoor er slechts een corner restte.

Hierna namen de mannen uit Hoogkarspel langzaam maar zeker het heft in handen en een verre trap van achteruit viel over de verkeerd opgesteld staande verdediging van de rood/gelen, waardoor de spits alleen op Indy Klamer kon afgaan en beheerst de gelijkmaker scoorde. De Spirit mannen waren feller in de duels, kleunden er steviger in, waardoor zij toch wat gevaarlijker werden, zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Ook HSV kon geen mogelijkheden vinden om het de keeper van Spirit lastig te maken.

Na de rust kreeg HSV de wind in de rug, iets dat niet altijd een voordeel is, maar zij gingen goed met die steun om. Echter het fellere spel in de persoonlijke duels gaf de doorslag voor Spirit. Rond de 70ste minuut verdiende Tim van Hekken een vrije trap op de rand van de 16 m. Luc Wagenaar ging achter de bal staan, maar de keeper wist de bal tegen te houden, waarna de Hoogkarspelse verdediging voor opruiming kon zorgen. Er kwamen voor beide doelen nog wat hachelijke momenten voor, maar in de 95ste minuut werd een corner van Spirit fataal voor HSV. Deze corner draaide bij de 1ste paal naar binnen waar een van de spitsen 3 HSV verdedigers te slim af was: 1 – 2.

Na de aftrap floot scheidsrechter Poortier, die goed floot, af.

Het 2e team bleef koploper en won met 5 – 1 van Grasshoppers 2. Zij hebben nu een winterstop en gaan op 26 jan 2020 weer van start met een uitwedstrijd naar Always Forward.

HSV 1 speelt volgende week zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VIOS/W uit Warmenhuizen.