HSV 1 scoort gelijkmaker in blessuretijd: 1 – 1.

11 maart 2019

Op een nat en heel koud sportcomplex van de Sc Spirit ’30 in Hoogkarspel, konden wij niet warm worden. Zeker niet van het spel. Veel passes die niet aankwamen en veel ballen die niet onder controle konden worden gebracht, maakten het aankijken niet plezierig. Dit gold voor beide partijen. In de 1ste helft was HSV nog wel de beter voetballende ploeg, iets dat voor ons voor de 2e helft hoop gaf.

Na een overtreding van Lars de Vré rond de middencirkel, waarvoor hij overigens geel kreeg, werd de vrije trap hoog in de doelmond gebracht. De laatste man, die mee naar voren was gegaan, stond geheel vrij om de bal in te tikken: 1 – 0. Onze spitsen werden bijna niet bereikt, zeker niet door de lucht waar de verdediging van Spirit te massaal en in lengte steeds als winnaars uit de bus kwamen. Ook over de grond kregen de spitsen de bal niet onder controle, mede door het veld (kunstgras) dat geheel geschoren was, ook al 9 jaar oud, waardoor de bal veel doorschoot. Het laatste half uur kwam HSV toch meer opzetten, maar meer dan enkele corners kwamen er niet uit. Tim van Hekken en Rick Houtenbos werden vervangen door Siem Karels en Tobias Apeldoorn. Ook kwam het laatste kwartier Stefan Vogel nog in de ploeg voor Roel Bakker. Na diverse pogingen op doel, waaruit alleen nog corners kwamen, werd in de 93ste minuut de bal door de muur van richting veranderd, maar Lars wist de bal nog in te houden en voor te geven en Tobias wist met links toch de laatste tik te geven: 1 – 1.

Wij hopen dat het voetballende vermogen van HSV volgende week de doorslag gaat geven in de thuiswedstrijd tegen Beemster.