HSV 1 pakt periodetitel.

31 oktober 2016

Zondag 30 oktober speelde HSV als koploper van de 3e klasse tegen concurrent DTS. Inzet was de 1ste plaats en de 1ste periodetitel. De vele bezoekers werden getrakteerd op een hele spannende wedstrijd. De teams zijn duidelijk in vorm en gingen beide voor de winst om de periode titel binnen te halen. Het score verloop maakte dat de wedstrijd tot de laatste fase spannend bleef 1-0, 1-1, 3-1 en tot slot 3-2. HSV 1 pakte daarmee de periode titel en verstevigde de koppositie.

HSV 2 had eerder deze mooie zondag met 3-0 gewonnen van Vitesse ‘22 2 waardoor zowel HSV 1 als HSV 2 bovenaan ‘het linker rijtje’ staan!

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan HSV vrijwilligster Truus Hensen die op 18 oktober op 78 jarige leeftijd is overleden. ‘Onze Truus’ zorgde jaren lang voor de HSV selectie die door haar ook werden beschouwd als ‘haar jongens’.

Door HSV 1 werd in dezelfde opstelling gespeeld als de laatste competitiewedstrijd uit tegen Beemster. Er werd aanvallend en goed combinerend gespeeld en DTS werd op eigen helft vastgezet en teruggedrukt. Dit resulteerde in de 20ste minuut in de openingstreffer na een voorzet van links van Lennart Nobbe die werd ingekopt door Arend Swart. De keeper van de blauwwitten hield de bal tegen die nu voor de voeten van Arend kwam. Hij aarzelde geen moment en knalde met de bal van Marco de Haan (www.metselwerkendehaan.nl) de 1 – 0 binnen. 10 Minuten later was de stand gelijk na een onderschepping op het middenveld door de spits van DTS. Deze gaf een voorzet op de linkerspits en die scoorde beheerst de 1 – 1.
In de 35ste minuut belandde een vrije trap van Lennart in een mêlee van spelers wederom voor de voeten van Arend en dat betekende 2 – 1.
In de 2e helft ging HSV op dezelfde voet verder en reeds na 3 minuten werd een combinatie tussen Ruben Bugter en Bryan de Lange door laatstgenoemde in een doelpunt omgezet: 3 – 1. Slechts 1 minuut later was de stand alweer gereduceerd tot 3 – 2 door een penalty die de spits van DTS benutte. HSV kreeg het toen even benauwd, maar zij kreeg toch mogelijkheden om de stand een beter aanzien te geven, maar een schot van Cas Kaandorp na een goede pass van Nick Sombroek ging naast en over en een schot van Tim van Hekken ging na een prima combinatie tussen Ruben en Steef Kaandorp naast de goal. In de 75ste en 77ste minuut redde Indy Klamer op weergaloze wijze tweemaal waarna HSV het laatste kwartier het heft weer in handen nam, maar jammer genoeg niet meer tot scoren kwam.
HSV 1 pakte hiermee de eerste periode titel van het seizoen welke aan het einde van het seizoen recht geeft op wedstrijden voor promotie naar de 2e klasse.

Zondag 6 november speelt het HSV 2 uit tegen de nummer 2 Foresters 2 en HSV 1 gaat op bezoek bij het 85-jarige Zeevogels uit Egmond aan de Hoef.