HSV 1 pakt gelijk 3 punten na de winterstop.

29 januari 2017

HSV heeft de draad van voor de winterstop weer opgepakt en sloot de wedstrijd tegen OSV met een 1 – 0 overwinning af. Daar zag het in de 1ste helft niet naar uit. Wel een sterker HSV, maar geen gevaar voor het vijandige doel. De anders zo goede vrije trappen en corners van Lennard Nobbe kwamen steeds niet goed aan, waardoor de blauw/zwarte tegenstander uit Oostzaan er regelmatig weer met de bal van door kon gaan. Gelukkig stak Indy Klamer weer in een goede vorm en kon hij steeds op tijd ingrijpen als dat nodig was.

De 2e helft begon HSV weer sterker en de ingevallen Tom Hafkamp kwam een paar keer goed door op rechts; helaas het beoogde doel, een doelpunt, bleef uit. Een breedtepass van de OSV’er rechtsachter kwam in het midden bij de centrale verdediger terecht. Deze werd goed door Rick Houtenbos op de huid gezeten. Rick veroverde de bal en kon alleen op de prima keeper van OSV afgaan. Rick twijfelde niet en scoorde de 1 – 0 in de 59ste minuut. Een 10 minuten later kopte Rick de bal over uit een corner en diezelfde Rick legde de bal breed op Tim van Hekken op de rand van de 16m., maar de keeper bracht met zijn benen redding. De volgende periode werd wat rommelig en grimmiger, wat een aantal gele kaarten opleverde aan beide kanten. In de 87ste minuut kon Max Dekker nog alleen op de keeper afgaan, maar weer redde hij ten koste van een corner. Na 4 minuten blessuretijd blies de goed leidende scheidsrechter de heer J.Wals af.

Volgende week is Meervogels in Akersloot de nieuwe tegenstander.