HSV 1 onderuit, HSV 6 als herboren.

18 december 2017

Afgelopen weekend waren op 2 wedstrijden na alle potjes afgelast voor de senioren.

HSV 6 maakte er een serieus feestje van. Zijn de mannen misschien wat verlegen? op een verder uitgestorven HSV complex werden de heren van Duinrand S alle hoeken van het veld getoond. Kennelijk zat alles lekker mee en zat iedereen lekker in zijn vel. Met een  zaalvoetbal scoren van maar liefst 8-1! belangrijke punten werden zo gepakt en er werd duidelijk afstand genomen van de onderste regionen. Gefeliciteerd met deze prima overwinning mannen.

Maikel.

 

HSV 1 in laatste wedstrijd voor de winterstop onderuit tegen Kolping Boys.

Ondanks een groot overwicht gedurende bijna de gehele wedstrijd is het HSV niet gelukt om de koppositie te behouden. De cornerverhouding van 13 tegen 4 was ook in het voordeel van de rood/gelen, maar de spelopvatting viel tegen. Vanuit de achterhoede, die ons zoveel rust en plezier gaf in het eerste deel van de competitie, werd menig foute pass afgegeven. Dit werd wel steeds snel hersteld, maar hierdoor kon de voorhoede niet snel bereikt worden, waardoor KB steeds tijdig een cordon had opgebouwd rond de 16 m. lijn. Na 10 minuten wordt er achterin niet goed ingegrepen en de lange spits scoort in de korte hoek 1 – 0. HSV blijft het initiatief nemen en in de 20 ste minuut wordt een hard schot van Max Dekker op de doellijn tegen gehouden. 7 Minuten later wordt een inzet van Folkert de Haan door Max ingekopt, maar gepareerd door de keeper, waarna de bal bij Rick Houtenbos komt. Deze schiet de bal keihard tegen de onderkant van de lat. Arend Swart schiet 2 minuten later hard over. Een uitval die hierop volgt wordt na een goede voorzet door dezelfde Jochim Berkhout ingekopt; 2 – 0. Een mooie combinatie via Folkert, een
hakje van Rick en daarna een goede pass op Stefan Vogel wordt hard over geschoten en 2 minuten voor de rust wordt een kopbal door Tim van Hekken bij de 1 ste paal net naast gekopt.

De 2 e helft was een kopie van de 1 ste , zij het dat er veel aanvallen door het centrum werden gespeeld, waar de verdediging van KB potdicht zat. Na weer een uitval door niet goed verdedigen belandde de bal in de 66 ste minuut op de paal. HSV kon blijven aanvallen, maar er zat deze keer niet veel overtuiging in. Heel jammer, maar we moeten er op hopen dat op 28 januari van het nieuwe jaar HSV de draad weer oppakt in een thuiswedstrijd tegen Texel ’94.

Hans Ursem