HSV 1 komt terug na 0 – 2 achterstand

8 april 2019

Na eerst een enerverende wedstrijd van HSV 2 tegen plaatsgenoot De Foresters te hebben gezien; van 0 – 3 achter naar 4 – 3 winst!! moest HSV 1 tegen Kolping Boys aantreden.

Onder leiding van scheidsrechter Schipper uit Heerhugowaard werd onder flinke belangstelling en een heerlijk zonnetje afgetrapt met de bal gesponsord door Dorssports. De eerste mogelijkheden waren voor HSV. In de 7e en 9e minuut waren er 2 mogelijkheden voor Jelle Stam en Dillan Meijer. Een vrije trap van Mats de Zeeuw in de 14e minuut ging over. Hierna nam K.B. wat meer initiatief, wat resulteerde in een corner en schot voor langs het doel van Indy Klamer. Een voorzet in de 22ste minuut van Dillan na goed doorzetten van Ruben, kwam net te hoog voor Jelle om daar iets goeds mee te doen. In de 30ste minuut werd een overtreding van Stefan Vogel op het randje van de 16 m. bestraft met een penalty, die benut werd door Jur Bruin: 0 – 1. In de 35ste minuut werd een kopbal van Rick Houtenbos geblokkeerd door het hoofd van een KB-verdediger, waarna de keeper de bal makkelijk kon onderscheppen. 2 Minuten later won Indy een duel van Joey Kooge en aan de andere kant zette Jelle aan de zijkant een rush in, die eindigde met een schot over het doel. In de voorlaatste minuut kwam Mats een teenlengte tekort om iets knaps met de bal te doen.

Ommekeer na stoppen van penalty.

In de 49ste minuut werd een te zachte terugspeelbal door Kevin Cappai onderschept; hij omspeelde Indy en scoorde de 0 – 2. In de 56ste minuut kon Rick door een sliding van de keeper van scoren worden afgehouden en een minuut later kon een sliding van Dennis Houtenbos geen goed doen in de ogen van de scheidsrechter. De penalty die hierop werd genomen door Amine Ouaziz werd door Indy klemvast gepakt. HSV werd brutaler en 5 minuten later ontfutselde Rick de bal van laatste man Thijs v.d. Oord en lobde de bal over de keeper: 1 – 2. Een vrije trap van Dennis werd door Dillan naast gekopt en een schot van Arend Swart met links ging net over.

Trainer Edwin Veenstra wisselde daarna 3 man tegelijk. Invaller Tim van Hekken passte de bal op Mats en uit diens voorzet scoorde Jelle de 2 – 2. Kolping ging nog voor de volle winst en pompte de bal nog enkele keren in de doelmond, maar er werd niet meer gescoord.