HSV 1: Heerlijke overwinning in kletsnat Assendelft.

17 februari 2020

Op verzoek van de spelers van koploper Assendelft werd er toch op het kunstgras van de gelijknamige ploeg gespeeld. Het werd ook een wedstrijd die eigenlijk niet gespeeld mocht worden, vanwege de harde wind en de stromende regen.
Het was ook de enige wedstrijd in deze 2e klasse A, want de andere 6 wedstrijden werden allemaal afgelast.

De 1ste helft had HSV de wind tegen maar door tactisch ingrijpen van trainer Edwin Veenstra werd Assendelft gedwongen de lange bal te spelen, die dan vaak te hard was en dus makkelijker een prooi voor Indy Klamer zou worden. De kansen voor HSV waren ook niet veel en groot. Lars de Vre kreeg een kans maar schoot die net naast. Ook redde Indy in een 1:1 situatie met zijn linkerbeen.

In de 2e helft wist HSV wel meer kansen te creëren en door attent reageren van Jelle Stam scoorde hij in de 55e en 81e minuut de 0 – 1 en de 0 – 2. In de laatste minuut kreeg Lars nog een grote kans, maar die werd door de back van Assendelft net voor hem weggekaapt. Dit gebeurde echter op zo’n manier dat die back in eigen doel schoot en zo ging HSV er met een 0 – 3 overwinning vandoor.

Volgende week gaat HSV naar Kleine Sluis om de vorige week afgelaste wedstrijd alsnog in te halen.