HSV 1 geeft goed weerstand tegen Fc Den Helder, maar moet toch onderspit delven.

13 mei 2019

Al in de 1ste minuut kon een aanvaller van de Heldernaren langs 3 man van HSV slalommen en goed inschieten: 1 – 0. Tegen dit schot was ook onze invaller keeper niet opgewassen. Door een blessure van Indy Klamer werd good old René Buur opgeroepen. Hij liet zien dat hij het keepen nog lang niet verleerd is, ondanks zijn 52 jarige leeftijd!! Aan de andere 2 doelpunten die Den Helder scoorde, had hij ook absoluut geen schuld.

René bedankt!!

De 1 – 0 bleef de gehele eerste helft op het scorebord staan, ondanks dat er kansen waren voor Jelle Stam en Rick Houtenbos. Ook Tim van Hekken kon de bal er vanaf een meter of 4 niet in krijgen.
Nadat Den Helder 2 – 0 was gekomen werd in de 65ste minuut de stand weer wat draaglijker doordat Jelle een prima voorzet inkopte: 2 – 1 en Rick maakte 10 min. later de gelijkmaker. 5 Minuten voor tijd werd de bal door D.H hard naar voren geschoten, waarbij een van de spitsen buitenspel stond. Deze kwam al terug wandelen, maar omdat 2 verdedigers van HSV de bal volledig misten, kreeg de spits alsnog een kans. Ondanks het vlaggen van Jan Baars, liet de scheidsrechter doorspelen en werd de eindstand op 3 – 2 bepaald.

a.s. Zondag op naar Spartanen in Wognum voor de laatste uitwedstrijd.