HSV 1 gaf de doelpunten erg gemakkelijk weg.

25 februari 2019

Na 20 minuten lagen er al 3 ballen in het net achter doelman Indy Klamer. In de 7e minuut werd de bal na een corner niet goed weggewerkt. De spits kon vrij inschieten, maar deed dat nog via de handen van Indy tegen de lat, maar de terugspringende bal werd door de aanvoerder hard ingekopt: 1 – 0.

5 Minuten later werd een indraaiende vrije trap vanaf de rechterkant door alles en iedereen gemist en belandde door een woud van benen tegen de touwen: 2 – 0. Hierna kroop HSV wat uit de schulp, kreeg een paar mogelijkheden, maar Mats de Zeeuw schoot via de keeper corner en Tim van Hekken schoot rakelings over. In de 18e minuut werd een verre trap van Dennis Houtenbos goed doorgekopt door Rick Houtenbos naar Tim, maar die had niet de kracht om goed uit te halen. In de 20ste minuut werd een verre terugspeelbal door een K.B. man onderschept: 3 – 0.In de volgende 10 minuten kreeg HSV weer enkele mogelijkheden, maar Rick kon niet met links de trekker overhalen en 2 corners na elkaar leverden ook niets op. In de 32ste minuut werd een aanval op rechts ingeleid door Kolping Boys; de bal werd tot 3x toe ingeschoten en uiteindelijk via de paal tot doelpunt gepromoveerd: 4 – 0. HSV bleef de mogelijkheden zoeken, maar kwam te kort tegen de hechte defensie van de wit/zwarten.

Ook na de rust bleven de rood/gelen het proberen, maar de echte overtuiging ontbrak. Tenslotte moest de beker helemaal leeg. In de 79ste minuut was de spits van Kolping te snel voor de niet goed opgestelde HSV verdediging. Tobias Apeldoorn wist deze man toch nog te achterhalen en zette op het laatste moment een sliding in, waarbij hij de bal speelde en de spits uit balans raakte. Tot grote verbazing werd deze actie beloond met een penalty, 5 – 0, en een rode kaart.

Nu maar opladen voor de wedstrijd van a.s. zaterdag om 18.00 uur tegen buur De Foresters.