HSV 1 beloont zich zelf niet.

15 april 2019

Het had in de 2e minuut al 1 – 1 kunnen staan, maar na slecht verdedigen wist Indy Klamer de doorgebroken spits van West Frisia te stoppen en uit de tegenaanval schoot Tim van Hekken voorlangs. In de 8ste minuut brak Siem Karels op links door, maar hij wachtte iets te lang met schieten, waardoor de verdediger van West Frisia de bal kon blokkeren. Een minuut later kwam Rick Houtenbos in de aanval, passte op tijd naar Mats de Zeeuw maar deze schoot van 30 m. tegen de lat. In de rest van de 1ste helft ging het spel over en weer, zonder dat er grote kansen ontstonden. In een scrimmage in de 22ste minuut, voor het HSV doel kwam Dennis Houtenbos in botsing met een verdediger van West Frisia. Dennis hield er een gapende hoofdwond aan over en werd door Ruben Bugter, die niet speelde vanwege een blessure, opgelopen in de zaal, naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht om de wond te laten hechten. Steef Kaandorp nam zijn plaats in.
De 2e helft begon goed voor HSV. In de 53ste minuut werd een vrije trap via een carambole van Rick door Arend Swart over geschoten, maar in de 60ste minuut kopte Jelle Stam een corner van Mats via de onderkant van de lat tegen de touwen: 0 – 1.

Meteen na de aftrap kwam de rechterspits van West Frisia onbesuisd in op Lars de Vré wat hem op een gele kaart zou komen te staan, maar hij trok de op de grond liggende Lars even omhoog om zgn. verhaal te halen en toen kreeg hij direct een rode kaart voorgeschoteld door scheidsrechter Jelle van Hamersveld. De duels werden grimmiger, vooral aan de kant van de Enkhuizers. In de 71ste minuut kwam Rick alleen op de keeper af, maar hij werd op het laatste man in de rug geduwd en schoot toen tegen de keeper aan. 5 Minuten later probeerde Mats met een lob de keeper te verschalken, maar dat mislukte. Teun Kops verving Siem Karels. De in het blauw gestoken HSV-ers konden niet echt doordrukken tegen de 10 van West Frisia. De West Frisia spelers roken toch hun kans en gingen nog opportunistischer spelen. Dit werd beloond in de 93ste minuut: 1 – 1.
Een minuut later werd er afgefloten en was HSV 2 punten armer.

Volgende week, 2e Paasdag speelt HSV thuis tegen De Zouaven; kampioenskandidaat nr. 1.