Fysio Heiloo / HSV. Fysieke test; deel II.

20 augustus 2018

Spelers HSV JO15-1 / HSV JO16-1 onderworpen aan een tweede fysieke test. 

Sporten en blessures lijken soms onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms niet te voorkomen, maar in een aantal gevallen had het anders kunnen lopen als lichamelijke zaken vooraf bekend waren geweest.

Reden voor HSV om op 20 september 2017 samen met Fysio Heiloo en Podotherapie Heiloo een pilot te doen en een compleet team te onderzoeken op een aantal lichamelijke kenmerken, zoals de kracht in het rechter en linker bovenbeen, een sprongtest en lenigheid. Dit met de bedoeling om te kijken of er preventieve maatregelen genomen moesten worden in relatie tot trainingen en wedstrijden. Tevens is er een individueel advies uitgebracht naar de trainers en coach.

Op maandag 2 juli 2018 hebben Bas van Poppel (fysiotherapeut bij Fysio Heiloo en v.v. HSV) en Bart Moleman ( eigenaar van Fysio Heiloo) op het praktijkadres Slimpad 16 A voor een tweede maal dezelfde spelers in een roulatieschema onderzocht op bovenstaande onderdelen.

Voor degenen die in het schema even niet aan de beurt kwamen, stond trainer Fons van Haastrecht klaar om de jongens op het pleintje nog een korte training te geven.

Het resultaat van deze tweede testavond is positief gebleken, niet alleen wat betreft de vooruitgang in kracht, lenigheid en sprongkracht, maar tevens bleek het aantal blessures in het afgelopen seizoen afgenomen. De rol van de trainers en de coach was daarin belangrijk, aangezien de adviezen van de eerste fysieke test ter harte genomen zijn!

Het ligt in de bedoeling om een vervolg te geven aan deze fysieke testen, waarbij mogelijk meerdere teams getest gaan worden.