dit was de laatste..

3 maart 2019

HSV wint dik verdiend de laatste derby: 0 – 3.

De felheid waarmee HSV vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe trok, hadden we al een paar weken gemist. Juist in deze derby tegen onze plaatsgenoot De Foresters lieten de rood/gelen zich van hun goeie kant zien.

Vanaf de eerste minuut werd de opbouw van De Foresters gestoord, de duels werden zodanig uitgevochten, dat ze ook meestal werden gewonnen. Een goeie dieptepass van Dennis Houtenbos werd goed verwerkt door Tim van Hekken, waarna uit zijn voorzet Rick Houtenbos, die zo vrij als een vogeltje liep, vanaf 10 m. kon raak schieten: 0 – 1. Dit was in de 11e minuut. Scheidsrechter Michel Krop liet veel mannelijke duels doorgaan, waar in de 2e klasse vaak tegen wordt gefloten. Zodoende bleef het spel veelal doorgaan en werd het tempo hoog gehouden. Lars de Vré kreeg een zwieper, maar die werd niet bestraft. Verder in de wedstrijd had Dennis Houtenbos een ferme schouderduw in petto. Ook die werd niet bestraft. In de 16e minuut pakte Mats de Zeeuw de bal af van de laatste man op de rand van de 16 en hij scoorde de 0 – 2. In de 19e minuut werd het spel even onderbroken doordat vuurwerk op de tribune knalde. In de 26ste minuut werd een mooie voorzet van Jelle Stam corner gekopt en 5 minuten later ging Jelle alleen op de keeper af, maar hij kon de trekker niet overhalen. In de 32ste minuut werd een vrije trap van de Foresters hard ingeschoten, maar Indy Klamer reageerde uitstekend en 6 minuten later kon Rick net niet bij de bal om deze het goeie zetje te geven.

In de 2e helft zagen wij Siem Karels invallen, omdat Jelle zodanig werd aangevallen dat hij niet meer verder kon. Ook maakte Stefan Vogel zijn rentree door Mats de Zeeuw te vervangen. En mocht Dillan Meijer de laatste 10 minuten nog meedoen voor Ruben Bugter. HSV bleef sterker en gaf weinig kansen weg. Toen de laatste man van F. de bal verspeelde op de middenlijn, kon Rick alleen op de keeper afgaan. Hij scoorde heel beheerst: 0 – 3.

Na deze laatste derby kon het feest losbarsten. Zonder uitzondering behaalden alle spelers van de rood/gelen een ruime voldoende en met diezelfde instelling kunnen ze a.s. zondag de wedstrijd tegen Sc Spirit met vertrouwen tegemoet zien.