Coronamaatregelen per 14 december 2020

16 december 2020

Op 14 december 2020 zijn er opnieuw strenge maatregelen afgekondigd, in de strijd tegen het coronavirus. Omdat het aantal besmettingen snel toenam, was dat onafwendbaar. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er ook opnieuw strengere maatregelen voor sport. Dat betekent ook voor HSV een (tijdelijke) stap terug.

Voor de jeugd verandert er niets ten opzichte van de afgelopen weken. Voor de senioren betekent het dat ook het trainen in team-/verenigingsverband wordt gestopt tot in elk geval 19 januari 2021. De velden zijn wel opengesteld voor individueel gebruik, met inachtneming van de regels zoals hieronder benoemd, op eigen verantwoording.

De maatregelen zijn:

-Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
-In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
-Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
-Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
-Er worden geen wedstrijden gespeeld.
-Voor topsporters gelden uitzonderingen.
-Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
-Publiek bij sport is niet toegestaan.
-Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Wij roepen alle leden op zich aan de regels te houden. Nu moeten we thuis deze wedstrijd tegen corona winnen….over een tijdje spelen we de thuiswedstrijden weer gewoon bij HSV.
Dus zoals eerder gezegd: Houd moed….er komen betere tijden.