Corona info

De coronamaatregelen zijn grotendeels opgeheven.
Dat betekent voor HSV het volgende. Per 25 februari 2022:

• gelden voor de kantine weer de normale openingstijden;
• is het volledige gebouw weer toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs (3G), dus kleedkamers en kantine zijn weer gewoon open;
• is de verplichte 1,5 meter afstand losgelaten;
• is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht;
• is publiek weer toegestaan;
• is een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in de kantine losgelaten;

Wij vragen iedereen wel alert te blijven: bij coronagerelateerde klachten: blijf thuis, laat je testen en ziek goed uit.

Het bestuur

25 januari 2022

Vanaf 25 januari 2022 is er weer een versoepeling in de coronamaatregelen. Wij zijn daar heel erg blij mee, want het betekent dat het voetbalspel – waar het bij HSV natuurlijk om draait – weer voluit kan worden gespeeld.

We hebben er zelf goede hoop op dat over niet al te lange tijd alle maatregelen zullen worden losgelaten, maar zolang dat niet zo is houden wij ons als vereniging er wel aan. Wij willen graag voor alle 700 leden de mogelijkheden om te blijven voetballen, en elkaar te blijven ontmoeten langs het veld en in de kantine, optimaal houden.
En dat bereiken we door het overheidsbeleid te respecteren.

Wij weten dat er heel veel over kan worden gediscussieerd. En dat is ook hartstikke goed en belangrijk. Dus laten we dat ook vooral doen, op de momenten en op de platforms die daar geschikt voor zijn. Bij HSV willen we gewoon voorál dat mensen zich ontspannen en het gezellig hebben met elkaar, juist als tegenhang voor de zwaarte die er is in deze tijd.
Dus hou het simpel, hou je aan de maatregelen, die hier staan.
En ga blij de wei in!!

 

Coronamaatregelen 19 dec 2021 – 14 jan 2022

Sporten op sportlocaties buiten is toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur

* Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
* Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan.
Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Kleedkamers, douches en kantine zijn gesloten.

*  *  *  *

Met ingang van zondag 28 november zijn de volgende regels van toepassing (voor tenminste 3 weken):

· Het sportpark is gesloten tussen 17:00u ‘s middags en 05:00u ‘s ochtends: er zijn dan geen trainingen en geen wedstrijden. Ook de kantine moet om 17:00u gesloten zijn.

· Publiek bij de wedstrijden is niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders die hun kind brengen of halen. Alleen personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden zijn uitgezonderd. Dat zijn: coaches, scheidsrechters, grensrechters, verzorgers, onderhoudsmedewerkers, rij-ouders van bezoekende verenigingen en andere vrijwilligers.

· In alle binnenruimten (kleedkamers, toiletten, wedstrijdsecretariaat en bestuurskamer) is vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld trainers, leiders en scheidsrechters die in functie zijn.

· In de kantine is een corona toegangsbewijs én vaste zitplaats verplicht. Wij vragen een coronatoegangsbewijs aan alle mensen die in de kantine aanwezig zijn, dus ook aan de vrijwilligers.

Het is mogelijk dat er komende dinsdag wijzigingen plaatsvinden vanuit de Tweede Kamer als de genomen coronamaatregelen besproken gaan worden. Het (jeugd)bestuur volgt deze ontwikkelingen nauwgezet en zal op basis hiervan een update geven.

We volgen zoveel mogelijk de richtlijnen van de KNVB en NOC*NSF.

Zie hiervoor ook het volgende: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

 

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende maatregelen:

• Sporten is voor alle leden buiten toegestaan. Voor het betreden van de accommodatie (kleedkamers, toiletten, wedstrijdsecretariaat en bestuurskamer) is een coronatoegangsbewijs verplicht.

• Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan.

• In de kantine is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht. Wij vragen een coronatoegangsbewijs aan alle mensen die in de kantine aanwezig zijn, dus ook aan de vrijwilligers.

Deze maatregelen zijn vooralsnog 3 weken geldig.

Het bestuur.

***

* zaterdag 6 november 2021* Aangescherpte Corona-maatregelen

Zoals jullie waarschijnlijk niet ontgaan is, hebben we als vereniging te maken gekregen met aangescherpte corona-maatregelen. Vooropgesteld staat dat we erg blij zijn dat er gewoon gevoetbald mag worden. De nieuwe maatregelen zijn alleen te hanteren met jullie hulp, dus we hopen op jullie medewerking hierin.

Voor iedereen met een vaccin of een herstelbewijs is er een verandering, de code kan nu ook gevraagd worden bij het betreden van de kleedkamers, wc’s en zelfs het terras van de kantine.

Van iedereen zonder vaccin wordt gevraagd dat hij/zij zich laat testen voordat je naar HSV komt zodat je ook een geldige QR-code kunt laten zien. We hopen op jullie medewerking, zodat we met z’n allen kunnen genieten van het voetbal bij HSV, op en langs het veld. 

Het bestuur.
****

Per 25 september 2021 zijn alle voorgaande maatregelen opgeheven.

• Trainen en spelen van wedstrijden:
alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
• Kleed- en doucheruimtes:
deze mogen weer gebruikt worden. Omdat afstand houden niet meer hoeft, wordt er gewoon 1 kleedkamer per team toegewezen.
• Publiek:
het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen en 1,5 meter afstand is niet meer verplicht.
• Kantine:
   Voor de kantine gelden dezelfde regels als voor de horeca.
Er geldt geen maximum aantal bezoekers en er hoeft ook geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Een vaste zitplaats is niet meer verplicht
Wij zijn wel verplicht om bezoekers te vragen naar hun QR-code. Mensen die deze niet kunnen of willen tonen, wordt verzocht buiten op het terras de consumpties te gebruiken. Even de kantine in om iets te kopen of naar het toilet gaan mag wel.
Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 tot 00:00 uur. De openingstijden van onze kantine vallen daar binnen.

Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.
Dus…..bij klachten: blijf thuis en laat je snel testen. En ben je positief getest, nadat je recent in de kantine bent geweest, geef dat dan zo snel mogelijk door aan het bestuur. Dan kunnen er zo nodig maatregelen worden genomen, om verdergaande besmetting te voorkomen. Zo geven we corona zo min mogelijk kans.

Tenslotte
Wij leven binnen HSV de actuele regels van het rivm na en willen alle leden en toeschouwers met klem verzoeken dit állemaal te doen. Onze vrijwilligers willen graag dat het voor iedereen gezellig blijft, ook voor hen zelf, en dat lukt niet als zij mensen steeds op naleving van de regels aan moeten spreken.

zie andere berichtgeving over corona de HSV website

Het bestuur.

# # #

Coronavirus en amateurvoetbal
Na de versoepelingen per 26 juni 2021 zijn dit de belangrijkste maatregelen voor het voetbal. Deze zijn in principe tot 20 september geldig.

 • Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
 • Kleed- en doucheruimtes: deze mogen weer gebruikt worden. Onze vrijwilligers hebben steeds de legionella-preventie uitgevoerd, zodat er weer veilig gedoucht kan worden. Wij verzoeken iedereen na gebruik de kleedkamer opgeruimd en zo schoon mogelijk achter te laten.
 • Publiek: het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Dat betekent voor ons dat wij de mensen die rondom de velden staan of op de tribune gaan zitten, verzoeken die afstand te bewaren.
 • Kantine: horeca, en daarmee ook sportkantines, mogen tot middernacht open.
  Er geldt geen maximum aantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Voor de kantine gelden dezelfde regels als voor de horeca.
 • Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn.
  Wij zullen dus tafels en stoelen in de kantine plaatsen, waarbij we het verplicht stellen om op een stoel of barkruk plaats te nemen.
 • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Voor horeca buiten geldt dat met kuchschermen 1,5 meter afstand houden niet verplicht is. Omdat wij geen kuchschermen hebben bij HSV, gelden hier dezelfde maatregelen als binnen.
 • Wij zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen. Net als tijdens de vorige openstelling zullen wij gebruik maken van een QR-scanmogelijkheid. Daarnaast liggen er intekenlijsten bij de ingang. Ook kun je je vooraf aanmelden via de website.
 • In alle eet- en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
 • Entertainment is niet toegestaan. Optredens en beeldschermen zijn niet toegestaan, en er mag geen harde muziek gedraaid worden.
 • Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 tot 00:00 uur. De openingstijden van onze kantine vallen daar binnen.

Blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. Bij klachten: blijf thuis en laat je snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geven we corona geen kans.

Wij leven binnen HSV deze regels na en willen alle leden en toeschouwers met klem verzoeken dit állemaal te doen. Onze vrijwilligers willen graag dat het voor iedereen gezellig blijft, ook voor hen zelf, en dat lukt niet als zij mensen steeds op naleving van de regels aan moeten spreken.

 

zie andere berichtgeving over corona op de HSV website HIER

Sponsoren