Corona info

Wat te doen bij een (mogelijke) coronabesmetting in je team / op de club richtlijn KNVB (klik hier) 

Nieuwe regels voor heel Nederland

# 14 april 2021

Update Coronamaatregelen en de gevolgen voor het amateurvoetbal (14-04-2021)

Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas – op z’n vroegst – vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. De KNVB is met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

De KNVB heeft iedereen opgeroepen toe te gaan werken naar het moment dat er meer mogelijkheden zijn om in teams te trainen. Want als dat kan, willen we dat natuurlijk zo snel mogelijk gaan doen. Wij moedigen dan ook alle leden aan om fit te worden/ blijven zodat, wanneer dit mogelijk is, in teamverband verder getraind kan worden.

Regiocup voor senioren
De voor komende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen op z’n vroegst pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. De KNVB wil alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.
Dat betekent voor ons bij HSV voor dit moment – net als bij alle andere verenigingen – dat we nog in de onzekerheid blijven. En dat we tot nader bericht doorgaan, zoals de afgelopen weken. Maar laten we vooral alles doen wat er binnen die mogelijkheden wél kan, om zo fit mogelijk te blijven. En ons startklaar houden voor het moment dat er verruimingen komen.

Junioren
Sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hoopt de KNVB dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers van start kan gaan. Ook daarvoor geldt: nu is niets nog zeker. Maar zodra hier duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren.

# 14 december 2020

Op 14 december 2020 zijn er opnieuw strenge maatregelen afgekondigd, in de strijd tegen het coronavirus. Omdat het aantal besmettingen snel toenam, was dat onafwendbaar. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er ook opnieuw strengere maatregelen voor sport. Dat betekent ook voor HSV een (tijdelijke) stap terug.

Voor de jeugd verandert er niets ten opzichte van de afgelopen weken. Voor de senioren betekent het dat ook het trainen in team-/verenigingsverband wordt gestopt tot in elk geval 19 januari 2021. De velden zijn wel opengesteld voor individueel gebruik, met inachtneming van de regels zoals hieronder benoemd, op eigen verantwoording.

De maatregelen zijn:

-Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
-In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
-Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
-Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
-Er worden geen wedstrijden gespeeld.
-Voor topsporters gelden uitzonderingen.
-Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
-Publiek bij sport is niet toegestaan.
-Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

# 14 oktober 2020

Aanvullingen / uitbreiding corona maatregelen vanaf 14 oktober 2020

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:
*Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Uitgezonderd zijn:
*Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
*Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

# 29 september 2020

De regels gelden vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur voor een periode van 3 weken.
Die voor ons van specifiek belang zijn betreffen met name:

Sportkantines zijn dicht.
Onze kantine is de komende 3 weken volledig gesloten, dus ook niet in gebruik als uitgiftepunt van koffie, thee, frisdrank of andere versnaperingen.
Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek.
Ons complex is de komende 3 weken gesloten voor toeschouwers bij wedstrijden.
Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven.
Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken.
Ons complex is de komende 3 weken gesloten voor toeschouwers bij trainingen.
Bij trainingen van de jeugd wordt de ouders gevraagd de kinderen bij het hek af te zetten en na afloop van de training weer op te halen. Wij verzoeken u niet op het terrein te komen.

Het bestuur van HSV wil hier graag nog de volgende adviezen aan toevoegen:
Bij uitwedstrijden van senioren is het raadzaam om zoveel mogelijk zelf met de auto rijden.
Dat kan natuurlijk niet altijd, soms ook door parkeerproblemen. Als er mensen met elkaar meerijden, wordt het aangeraden om mondkapjes te dragen.
Wij stellen bij de wedstrijden – zoveel als mogelijk is – 2 kleedkamers per team beschikbaar.
Houd ook daar afstand van elkaar. Er is duidelijk een andere mate van besmettingsrisico dan met of tegen elkaar spelen buiten op het veld.
Alleen samen krijgen wij het virus er onder!!
Thuis douchen is nog steeds het meest veilig. Zeker nu er geen mogelijkheid is tot nazitten in de kantine, kan dat bij thuiswedstrijden een prima optie zijn.

Nieuwe regels binnen .
 Werk zoveel mogelijk thuis.
 Ontvang thuis maximaal 3 gasten.
Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
 U mag met een groep van 4 mensen samen afspreken, bijvoorbeeld in een bioscoop
of restaurant.
Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
 In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn.
Kinderen tellen mee.
 Om 22.00 uur sluiten de cafés en restaurants; U mag tot 21.00 naar binnen.
U geeft uw naam en telefoonnummer op.
Wordt iemand ziek die in het restaurant of café is geweest? Dan belt de GGD u op.
 Sportkantines zijn dicht.
 U moet reserveren voor bezoek aan een museum of bibliotheek.
 Winkels laten alleen klanten toe als er genoeg ruimte is.
 In de supermarkten komen er speciale winkeltijden voor ouderen en zieken.
 Mensen met een contactberoep moeten klanten registeren.
Bijvoorbeeld kappers of fysiotherapeuten.
Nieuwe regels buiten.
 Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek.
 Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken.
 In de buitenlucht komen maximaal 40 mensen op 1 plek samen.
Kinderen tellen mee.
Mensen lopen niet rond op die plek.
 Musea en dierenparken laten beperkt mensen toe.
U moet reserveren en dan hoort u van hoe laat tot hoe laat u mag komen.

Niet vergeten:
 Houd altijd 1,5 meter afstand.
 Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 Nies en hoest in uw elleboog.
 Was vaak uw handen met zeep.
 Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
 Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
 Werk zoveel mogelijk thuis.

 

zie alle berichtgeving over corona op de HSV website HIER

Sponsoren