corona update 25 september 2020

25 september 2020

HSV’er positief getest op corona.

Donderdagavond is bekend geworden dat er een speler van HSV positief is getest op het corona-virus. Wij vinden het belangrijk te laten weten wat wij als vereniging hebben gedaan (en in de toekomst hebben te doen), om hier op een goede manier mee om te gaan. En wat dat betekent voor het al dan niet doorgaan van wedstrijden en/of trainingen. Wij willen hiermee onrust voorkomen en/of verminderen.

Het zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat wij als club in deze situatie belanden. En andere clubs gingen ons al voor. We beschrijven de situatie, met alle respect voor de privacy van betrokkenen. Dus noemen wij geen namen of team, maar beschrijven we het als casus. Niet iedereen zal dat willen lezen…..maar voor wie wel .. lees hier verder.

Belangrijk voor iedereen:

– volg de algemene richtlijnen: 1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten.
– registreer jezelf elke keer opnieuw als je in de kantine plaatsneemt.
– als je met elkaar meerijdt in één auto: niet meer dan 1 passagier meenemen. En als het niet anders kan en je moet met meer mensen in één auto: gebruik dan mondkapjes.
– mocht je (speler) klachten krijgen, besmet blijken of getest worden, blijf dan thuis en neem contact op met je (hoofd)leider.
Die neemt contact op met het bestuur en dan wijzen wij de goede weg voor die specifieke situatie.
– de besluiten over wel of niet spelen/trainen worden genomen in overleg met de GGD en volgens de richtlijnen van het RIVM en de KNVB.
– lees regelmatig onze Corona-pagina op de website.

En tenslotte:

Het is herfst…..de tijd van verkoudheden. Als spelers milde klachten hebben, die op verkoudheid lijken, kunnen ze er voor kiezen zich niet meteen te laten testen. Maar wij willen wel graag dat zij dan wegblijven van de training of wedstrijd tot 24 uur nadat de klachten zijn verdwenen. Dat is niet ‘overdreven’ maar in deze fase ‘zorgvuldig’. Dat kan betekenen dat er sommige teams minder spelers ter beschikking hebben en andere teams nodig hebben voor aanvulling. Wij willen graag dat iedereen daarbij het HSV-gevoel voorop laat staan en niet alleen aan het eigen teambelang denkt. Dus wees flexibel in het inzetten bij andere teams!!!

 

De wedstrijd van HSV 1 gaat vooralsnog wel door de wedstrijd van HSV 2 is afgelast.

Verder vind je alle informatie betrekking hebbende op afspraken bij HSV en corona HIER