Aanpassing Coronamaatregelen per 3 maart 2021:

26 februari 2021

Vanaf 3 maart kan er gelukkig weer iets meer bij HSV.
De senioren tot 27 jaar mogen weer trainen in teamverband en dat is heel positief !!
Helaas geldt dat dus nog niet voor mensen die 27 jaar of ouder zijn, maar laten we hopen dat na 15 maart daar ook meer ruimte voor komt.

Dus laten we vooral de moed erin blijven houden.
We hopen dat we elkaar nog in het voorjaar álle leden en betrokken vrijwilligers, ouders en supporters, weer bij HSV kunnen ontmoeten.

Bestuur vv-HSV

 

 

“Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval wordt verlengd tot en met 15 maart.

De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot en met 15 maart 2021. Dat geldt ook voor de avondklok van 21:00u ’s avonds tot en met 4:30u ’s ochtends.
Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf woensdag 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten.

De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal verder op hoofdlijnen het volgende:
• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
De KNVB heeft besloten de senioren-competities niet uit te spelen. Er is dit seizoen dus geen sprake van promotie of degradatie. Volgend seizoen wordt in dezelfde samenstelling gestart. Over een mogelijk andere invulling (regio-cup) voor de rest van het seizoen wordt nog gesproken. Ook dat hangt weer af van de ontwikkelingen en komende (versoepeling van) maatregelen.
• Spelers tot 27 jaar mogen weer in teamverband trainen, zonder 1,5 meter afstand. Ook mogen zij onderling partijtjes spelen.
• Spelers boven de 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand. Er mogen wel meerdere groepjes van 2 op één veld, maar die moeten duidelijk van elkaar gescheiden zijn.
• Voor alle spelers geldt: kom kort voor de training en ga na de training direct weer naar huis. Houd rekening met de avondklok.
• Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Voor de jeugd verandert er dus voorlopig niets.
• Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
• Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
• Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Wij voegen ons als HSV volledig naar deze maatregelen en vragen dus ook alle leden en betrokkenen hetzelfde te doen.

Op de KNVB-site zijn vragen opgenomen, die vaak worden gesteld.
Deze zijn te vinden via onderstaande link.
https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal