HSV senioren beginnen heel redelijk aan het nieuwe seizoen.

25 september 2017

HSV VE 45+ heeft het juiste concept nog niet gevonden. Met een afwezige coach werden de mannen getrakteerd op een 0-6 nederlaag.
HSV VE 35+ moest zijn meerdere erkennen in de uitwedstrijd tegen Con Celo. Een 5-3 uitslag was het resultaat. Iets wat we niet gewend zijn van dit team. Ik hou het op .. opstart problemen..
HSV 8 pakte de volle winst tegen SVA 6. Met een uitslag van 2-5 werden de drie punten in de tas gestopt en ging de mannen weer terug naar Heiloo.
HSV 7 speelde thuis tegen vv Zeevogels 4 en hadden hun handen vol aan de Egmonders. Maar met een 2-1 winst op zak werden de eerste drie punten netjes bijschreven.
HSV 6 had een zware middag tegen LSVV 7. De mannen gingen met 3-6 ten onder.
HSV 5 moest op bezoek naar Graftdijk (2) en had de vorm nog niet te pakken. Met een 5-2 nederlaag keerden de HSV’ers weer terug naar Heiloo.
HSV 4 maakte er gelijk een klein feestje van. Als je niet beter weet dan dacht je dat ze aan het zaalvoetballen waren op het groene gras op het mooie HSV complex. Met een 9-2 zege op zak werd het nog (even) gezellig kijken in de zon naar ons vlaggenschip op het A veld.
HSV 3 keek op enig moment tegen een 1-3 achterstand aan maar met de juiste spirit wisten de mannen dit heel erg netjes om te buigen naar een 5-3 winst. Klasse!
HSV 2 moest beginnen met de mooiste wedstrijd van het seizoen. Tegen onze buren De Foresters 2 werd om 11:30 aangevangen op het A veld. De zon brak net door en in beide helften wisten de mannen van nieuwe trainer Ferenc van den Broek te scoren en hun eigen doel schoon te houden. Met een 2-0 winst op zak werd de eerste competitie wedstrijd onder Ferenc zo prima afgesloten. Heerlijk mannen, laat het een voorbeeld zijn voor de wedstrijd van het eerste komende zaterdag!
Verslag HSV 1 staat onderaan.
HSV Vr 1 trad aan op het C veld tegen Saenden vr 1. Binnen 10 minuten hadden beide keepsters het al erg druk gehad- met name door botsingen met de tegenstanders. Op dat moment golfde het spel op en neer. Maar het de kwaliteit van HSV gaf de doorslag en langzaam maar zeker werden de ballen het doel in geschopt waardoor een terechte 5-0 uitslag het resultaat was. Na de wedstrijd bleek de enkel van keepster Sandy ongeveer 2 maal groter dan hij hoorde te zijn. Vandaag (maandag) werd in het ziekenhuis duidelijk dat er zelfs een scheurtje in haar voet zat waardoor we Sandy enkele (?) weken moeten missen. Beterschap Sandy!
HSV vr 2 was vrij.

Maikel

HSV wint 1ste wedstrijd in het nieuwe seizoen.

HSV heeft een goede start gemaakt door van medepromovendus DWS uit Amsterdam met 3 – 1 te winnen. De eerste minuten waren voor de blauw/zwarten, maar na een minuut of 10 was het steeds meer HSV wat de klok sloeg. Ruben Bugter kopte een voorzet van Cas Kaandorp over; dezelfde Ruben schoot een minuut later in handen van de keeper. In de 18e min. gaat Ruben alleen op de keeper af, maar daarbij wordt hij onderuit gelopen met een penalty als resultaat, die hij zelf verzilverde: 1 – 0. Er werden meerder mogelijkheden gecreëerd, maar deze troffen geen doel. DWS nam het initiatief over en in de 40e minuut werd een steekbal goed afgerond door de spits van de Amsterdammers.

De 2e helft was wat minder aantrekkelijk; de 2 teams speelden vooral hun wedstrijd op het middenveld en de beide keepers werden niet echt op de proef gesteld. In de 78ste minuut liet Max Dekker een dieptepass lopen omdat hij in buitenspelpositie stond, maar invaller Rick Houtenbos ging wel goed door, ving de bal op zijn borst op en knalde met een weergaloze omhaal de 2 – 1 in de kruising. 5 Minuten later kwam Ruben een teenlengte tekort om een strakke voorzet van Folkert de Haan in te glijden, maar in de 87ste minuut kapte Max Dekker de bal van buiten naar binnen en schoot keihard raak vanaf de rand van de 16 m. en via de vuisten van de keeper: 3 – 1.
Zo werden met de bal van Harry Steenhagen de eerste 3 punten gehaald.

(Zie het beeldverslag van Paul Stam op de teampagina van HSV 1 onder ‘wedstrijdverslagen’.)

A.s. Zaterdag speelt HSV de 2e competitiewedstrijd tegen en bij de Foresters die ook hun wedstrijd wisten te winnen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Ook HSV 2 won de 1ste competitiewedstrijd met 2 – 0 van de Foresters 2.